Leren verdragen wat onverdraaglijk lijkt

Online rouw verwerken op een tijd en plaats die jou het beste uitkomen. 

Jouw tempo, jouw tijd, jouw herinneringen staan centraal

Introductieweek 2


Zodra je hieronder op de groene knop van 'sessie' klikt, opent de eerste sessie. Deze download je op je computer, om er daarna in te gaan werken. Als je klaar bent met schrijven kun je het word document bewaren.

Als je vragen hebt, stuur dan een mail naar info@lutografie.nl.

Mijn rouwproces...

Deze week ga je jouw gedachtes over jouw rouwproces opschrijven. 

In de sessie leg ik het verder uit.

sessie


Geen introductievideo van mij dit keer, maar een introductievideo van Stichting de Jonge Weduwe (helaas opgeheven in 2019). Dit is de basis voor jouw opdracht deze week. In deze sessie ga jij jouw idee opschrijven van jouw rouw. Wat denk jij? Hoe zie jij jouw rouwproces voor je? 

Het artikel van deze week is een artikel komt uit Psychologie Magazine en hierin kun je lezen hoe je overeind blijft na een verlies.

Filmtip: Een tedtalk van Jesse Brisendine, hij praat over de film "Jaws" maar zegt ook dat rouw geen 'life sentence' is. 

De meditatie voor deze week is "je voorbereiden op je dag". Tijdens deze meditatie ga je jouw dag als het ware voor je zien, hoe jij zou willen dat deze er uit ziet. Als je elke dag deze meditatie kunt doen, zul je merken dat jij je iets rustiger gaat voelen. 

Sessie

Download

Deze week ben je  bezig geweest met jouw rouwproces. Wat je er ook over hebt opgeschreven, het is goed je te realiseren dat ieder rouwproces uniek is. Een spreuk uit onze rouwkalender (die je gaat ontvangen zodra je een traject hebt gekozen) is "RIP Rouwen Is Persoonlijk".

Dat zegt het allemaal wat mij betreft.

Hoe ging het met je voorbereiden op je dag met de meditatie?

Ik hoop dat je inspiratie en hoop hebt gehaald uit het artikel hoe je overeind blijft na een verlies.

De Tedtalk van Jesse Brisdendine begon grappig, zijn boodschap werd serieus en hoopvol.

Je kunt er nu voor kiezen door te gaan met een betaald traject.

Zodra je een traject hebt gekozen kun je je ook aanmelden bij de de besloten Facebook pagina én ontvang je elke dag een spreuk uit de rouwkalender in je mail.

Tot de volgende keer!

<  Wat zeggen gebruikers over Lutografie     |     Ik wil door>
Menu